Menu
Treska patří mezi velmi chutné ryby a je také oblíbená pro svoji příznivou cenu. Diana má v tomto sortimentu bohatou nabídku, a tak si můžete vybírat z mnoha variant, se kterými se jistě zavděčíte každému strávníkovi. Pojďme se na tresku podívat podrobněji.
Tuto rybu poznáte velmi snadno - její charakteristikou je ploché tělo, které se vodorovné poloze vznáší u dna. Typickým poznávacím znamením je také to, že je levé oko přemístěné na svrchní část hlavy. Ano, dnes se zaměříme na platýse, na to, v čem je tato ryba výjimečná a prozradíme si také jeden rychlý recept.
Mnozí z vás už jistě oprášili gril a hledají tipy, čím zahájit letošní grilovací sezónu. Máte-li rádi lehká jídla a baví vás přímořská kuchyně, skvělou variantou bude makrela na grilu. Nejen, že lze tuto rybu připravit na mnoho způsobů, ale v Dianě seženete i několik druhů makrel, a to jak ve výhodném balení, tak i lahodně marinované, u kterých máte grilování bez starostí.
Pravidelní zákazníci Diany už vědí, že ve svých oblíbených prodejnách najdou nejen chutné ryby, ale i další sortiment kvalitního masa. Diana má právě na svých pultech nově nabídku krůtího masa, proto si dnes ukážeme zdravý recept, jak si ho připravit s cizrnou.
Den svatého Valentýna je spojený s oslavou zamilovanosti, kterou symbolizují nejen srdce a srdíčka, ale také červená či růžová barva. A pokud dnes přemýšlíte nad tematickým valentýnským menu, Diana má pro vás zdravý a lehký tip na recept, který se ponese právě v těchto tónech. O krásnou barvu se postará salát z červené řepy a lahodnou chuť zajistí candát.
Také cítíte, že po bohatých gurmánských zážitcích o Vánocích potřebujete odlehčit jídelníček? Diana přináší tip na recept, kterým bude salát s rybou - nebude to však kapr s bramborovým salátem, ale treska obalovaná v parmazánu s lehkým salátem ze zeleniny. Recept je snadný a do půl hodiny můžete stolovat.
Jen co proběhnou vánoční svátky, mnoho hospodyněk přemýšlí už nad tím, co dobrého připraví na silvestrovskou oslavu. A abyste s vymýšlením a přípravou menu na konec roku neměli moc starostí, přináší vám Diana speciální recepty na Silvestra, které chutnají a navíc jsou hotové za chvilku.
Hledáte odlehčenou alternativu ke smaženému kaprovi a hutnému salátu na Štědrý den? Diana přináší zdravější řešení v podobě lososa a lehkého salátu z brambor a kopru.
Tradiční vánoční hostina se neobejde bez kapra s bramborovým salátem a rybí polévky. Vyzkoušejte letos alternativu ke klasickému rybímu vývaru a připravte si jemnou rybí polévku z kapra a hrášku. Recept vychází z lidových tradic, které do mnoha pokrmů přidávaly luštěniny a především hrách.
Na lína, který patří ve světě ke kulinářské špičce, se v české kuchyni zapomíná. Tato sladkovodní ryba se často stává konkurencí k tradičnímu kaprovi a Diana ji odebírá od rybářů z Moravy. Lín obecný kraluje v mnoha výtečných receptech, pojďme se na tuto lahodnou rybu podívat blíže.