Menu
Jak se pracuje s kuřecím nebo vepřovým masem, to ví skoro každý. Naopak příprava exotických surovin většinou odrazuje od domácího vaření. Často se nás ptáte, jak si připravit mražené chobotničky, proto přinášíme jednoduchý recept, který oceníte nejen v létě. Vyzkoušejte grilovanou baby chobotničku na bílém víně podávanou s křupavou bruschettou.
Treska patří mezi velmi chutné ryby a je také oblíbená pro svoji příznivou cenu. Diana má v tomto sortimentu bohatou nabídku, a tak si můžete vybírat z mnoha variant, se kterými se jistě zavděčíte každému strávníkovi. Pojďme se na tresku podívat podrobněji.
Tuto rybu poznáte velmi snadno - její charakteristikou je ploché tělo, které se vodorovné poloze vznáší u dna. Typickým poznávacím znamením je také to, že je levé oko přemístěné na svrchní část hlavy. Ano, dnes se zaměříme na platýse, na to, v čem je tato ryba výjimečná a prozradíme si také jeden rychlý recept.
Mnozí z vás už jistě oprášili gril a hledají tipy, čím zahájit letošní grilovací sezónu. Máte-li rádi lehká jídla a baví vás přímořská kuchyně, skvělou variantou bude makrela na grilu. Nejen, že lze tuto rybu připravit na mnoho způsobů, ale v Dianě seženete i několik druhů makrel, a to jak ve výhodném balení, tak i lahodně marinované, u kterých máte grilování bez starostí.
Pravidelní zákazníci Diany už vědí, že ve svých oblíbených prodejnách najdou nejen chutné ryby, ale i další sortiment kvalitního masa. Diana má právě na svých pultech nově nabídku krůtího masa, proto si dnes ukážeme zdravý recept, jak si ho připravit s cizrnou.
Den svatého Valentýna je spojený s oslavou zamilovanosti, kterou symbolizují nejen srdce a srdíčka, ale také červená či růžová barva. A pokud dnes přemýšlíte nad tematickým valentýnským menu, Diana má pro vás zdravý a lehký tip na recept, který se ponese právě v těchto tónech. O krásnou barvu se postará salát z červené řepy a lahodnou chuť zajistí candát.
Také cítíte, že po bohatých gurmánských zážitcích o Vánocích potřebujete odlehčit jídelníček? Diana přináší tip na recept, kterým bude salát s rybou - nebude to však kapr s bramborovým salátem, ale treska obalovaná v parmazánu s lehkým salátem ze zeleniny. Recept je snadný a do půl hodiny můžete stolovat.
Jen co proběhnou vánoční svátky, mnoho hospodyněk přemýšlí už nad tím, co dobrého připraví na silvestrovskou oslavu. A abyste s vymýšlením a přípravou menu na konec roku neměli moc starostí, přináší vám Diana speciální recepty na Silvestra, které chutnají a navíc jsou hotové za chvilku.
Hledáte odlehčenou alternativu ke smaženému kaprovi a hutnému salátu na Štědrý den? Diana přináší zdravější řešení v podobě lososa a lehkého salátu z brambor a kopru.
Tradiční vánoční hostina se neobejde bez kapra s bramborovým salátem a rybí polévky. Vyzkoušejte letos alternativu ke klasickému rybímu vývaru a připravte si jemnou rybí polévku z kapra a hrášku. Recept vychází z lidových tradic, které do mnoha pokrmů přidávaly luštěniny a především hrách.