Menu
Čas neúprosně utíká, a než se nadějeme, jsou tu opět ty nejkrásnější svátky v roce – Vánoce. Vůně skořice, badyánu, hřebíčku, cukroví, světla svíček a radostná setkání s rodinou vytvářejí kouzlo, které mnozí z nás milují. A co takhle letos darovat něco netradičního, co přinese radost a potěší chuťové buňky? Vánoční dárkový koš plný rybích specialit je ideálním dárkem pro všechny, kdo oceňují kvalitu, zdraví a originální chutě.
Svátek svatého Martina se slaví 11. 11. a je skvělou příležitostí k oslavě s rodinou a přáteli. Tento svátek je spojen s tradicemi, a hlavně lahodnými pokrmy a vínem. Nese se v duchu vynikající gastronomie, která potěší všechny milovníky masa a kvalitních surovin.
V dnešní hektické době často hledáme způsoby, jak ušetřit čas, a přitom nepřijít o chuťový zážitek. Gratinované filé je dokonalým řešením pro všechny, kteří chtějí mít na stole plnohodnotné jídlo během chvilky. Nemusíte trávit dlouhé hodiny u plotny, stačí jen pár jednoduchých kroků a oběd nebo večeře je připravená. Navíc vám zůstane minimální množství špinavého nádobí – a kdo by tohle neocenil?
Máte chuť na rybičku, ale došly Vám nápady? Pojďme si spolu uvařit tresku s citronovým máslem. Je to rychlý a chutný recept, který jistě v těchto dnech oceníte. Navíc je pokrm plný bílkovin a omega 3 mastných kyselin, což ocení vaše srdce a mozek, tak pojďme se dát do vaření.
Připravili jsme si pro vás recept z latinské Ameriky, který je vhodný jako předkrm či malé pohoštění. Ceviche (čti seviče) je pokrm ze syrové ryby s jemným bílým masem marinovaným v limetkové šťávě, chilli a čerstvém koriandru. Kyselá šťáva změkčí rybí maso a dá průchod chuti a vůni.
Hledáte rybičku, která nemá typickou rybí chuť? Tak to ryba Mahi mahi bude to pravé pro vás. Maso má pevnou strukturu a jemnou chuť, díky tomu se tato ryba stává jednou z nejoblíbenějších druhů ryb.
Věděli jste, že Česká republika významně zaostává za Evropou v konzumaci ryb? V roce 2022 byla průměrná konzumace 5,9 kg ryb na občana, což je oproti jiným státům hodně málo. Mnohdy jako argument slyšíme, že ryby jsou drahé a z toho důvodu nejsou tak hojně konzumovány.
Experimentujete rádi? Pojďte s námi vyzkoušet chobotnici. Mnoho lidí má k této pochoutce odpor, ale věřte, že když ochutnáte, nebudete litovat. Dneska si společně uvaříme středomořský salát s chobotnicí.
Při nakupování potravin nejen u nás v Dianě, ale i kdekoliv jinde, se lidé často setkávají s výrazy "minimální trvanlivost" a "spotřebujte do". Obě tyto informace poskytují důležité vodítko týkající se bezpečnosti potravin, ale jejich význam může být pro některé spotřebitele matoucí. V tomto článku se podíváme na rozdíly mezi těmito dvěma označeními a poskytneme tipy, jak s nimi správně zacházet při nákupu a spotřebě potravin.
Jak je známo, láska prochází žaludkem a kdy jindy můžete vyjádřit svou lásku k partnerovi něčím dobrým k snědku, než právě na Valentýna. Nemusí se jednat o žádné několikachodové menu, ale váš partner ocení i malou drobnost, kterou mu připravíte ke kávičce nebo na svačinku. Valentýnské pohoštění může být i jednoduché a originální.