Menu
Plánujete oslavu, rodinný večer nebo jen chcete mít po ruce něco dobrého na zub k večernímu filmu? Žádný stres, máme pro vás pár tipů, jak připravit pohoštění, které si všichni zamilují – a vy přitom nestrávíte hodiny v kuchyni!
Mozek je jednou z nejdůležitějších součástí našeho těla a zaslouží si tu nejlepší možnou výživu. Evropský den mozku se slaví kolem 11. března a po celém světě se konají odborné přednášky, kdy se prezentují nové poznatky a výsledky výzkumů související s mozkem.
Ruku na srdce, Vánoce jsou krásné svátky radosti a času s rodinou, ale také období obžerství, a tak je nejvyšší čas připravit si zdravý oběd plný vitamínů. A jelikož máme všichni rádi rychlé recepty, jeden tu pro vás máme.
Blíží se oslavy konce roku a co si budeme povídat, není to jen oslava uplynulého roku, ale také posezení s přáteli a výborné občerstvení. Už jste přemýšleli, jak letošní Silvestr oslavíte? Pokud na vás letos došla řada a jste hostitel/hostitelka, máme pro vás inspiraci, jak připravit netradiční pohoštění, které nadchne ostatní hosty a zároveň nezabere příliš času.
Čas neúprosně utíká, a než se nadějeme, jsou tu opět ty nejkrásnější svátky v roce – Vánoce. Vůně skořice, badyánu, hřebíčku, cukroví, světla svíček a radostná setkání s rodinou vytvářejí kouzlo, které mnozí z nás milují. A co takhle letos darovat něco netradičního, co přinese radost a potěší chuťové buňky?
Svátek svatého Martina se slaví 11. 11. a je skvělou příležitostí k oslavě s rodinou a přáteli. Tento svátek je spojen s tradicemi, a hlavně lahodnými pokrmy a vínem. Nese se v duchu vynikající gastronomie, která potěší všechny milovníky masa a kvalitních surovin.
V dnešní hektické době často hledáme způsoby, jak ušetřit čas, a přitom nepřijít o chuťový zážitek. Gratinované filé je dokonalým řešením pro všechny, kteří chtějí mít na stole plnohodnotné jídlo během chvilky. Nemusíte trávit dlouhé hodiny u plotny, stačí jen pár jednoduchých kroků a oběd nebo večeře je připravená. Navíc vám zůstane minimální množství špinavého nádobí – a kdo by tohle neocenil?
Máte chuť na rybičku, ale došly Vám nápady? Pojďme si spolu uvařit tresku s citronovým máslem. Je to rychlý a chutný recept, který jistě v těchto dnech oceníte. Navíc je pokrm plný bílkovin a omega 3 mastných kyselin, což ocení vaše srdce a mozek, tak pojďme se dát do vaření.
Připravili jsme si pro vás recept z latinské Ameriky, který je vhodný jako předkrm či malé pohoštění. Ceviche (čti seviče) je pokrm ze syrové ryby s jemným bílým masem marinovaným v limetkové šťávě, chilli a čerstvém koriandru. Kyselá šťáva změkčí rybí maso a dá průchod chuti a vůni.
Hledáte rybičku, která nemá typickou rybí chuť? Tak to ryba Mahi mahi bude to pravé pro vás. Maso má pevnou strukturu a jemnou chuť, díky tomu se tato ryba stává jednou z nejoblíbenějších druhů ryb.