Menu
Mnozí z vás už jistě oprášili gril a hledají tipy, čím zahájit letošní grilovací sezónu. Máte-li rádi lehká jídla a baví vás přímořská kuchyně, skvělou variantou bude makrela na grilu. Nejen, že lze tuto rybu připravit na mnoho způsobů, ale v Dianě seženete i několik druhů makrel, a to jak ve výhodném balení, tak i lahodně marinované, u kterých máte grilování bez starostí.
V kamenných prodejnách a v e-shopu je po celý rok v nabídce chlazená makrela s hlavou, která je kuchaná a pochází z Velké Británie. Pokud máte doma více strávníků, určitě vás zaujme vakuované balení po 1 kg, které obsahuje 3-4 makrely. Tyto mořské makrely pocházejí ze Španělka a jsou mražené, proto je můžete mít připravené v mrazáku do zásoby, například pro nečekané letní návštěvy.
Pokud jde o dochucení makrel, máme pro vás skvělý tip - makrela má od jara opět v nabídce chlazené marinované makrely, které jsou naložené ve speciálním nálevu speciálně sestaveném právě pro grilování. Nemusíte tedy rybu solit a ani nijak dochucovat. Stačí ji položit na rošt a potírat například pivem.
Makrely patří mezi velmi oblíbení ryby a lze je upravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte třeba klasiku s jemnou chutí bylinek, nebo popusťte uzdu chuťovým buňkám a dopřejte si nevšední kombinaci se skořicí či pomerančem. Recepty na grilování makrel jsou jednoduché a snadno je zvládne i kuchař začátečník.
Makrelu grilujeme 5 - 6 minut z každé strany.
Nechcete trávit přípravami mnoho času, ale záleží vám na dobré chuti? V tom případě využijte Koření na ryby, které má Diana ve své nabídce. Koření je balené v sympatických skleněných dózách po 90 g.