Menu
Treska patří mezi velmi chutné ryby a je také oblíbená pro svoji příznivou cenu. Diana má v tomto sortimentu bohatou nabídku, a tak si můžete vybírat z mnoha variant, se kterými se jistě zavděčíte každému strávníkovi. Pojďme se na tresku podívat podrobněji.
Diana nabízí především tresku atlantskou a tresku tmavou, které zpravidla pocházejí ze Severovýchodního Atlantiku. Obě ryby od sebe poznáte na první pohled. Zatím co treska atlantská má bílé maso s nižším obsahem tuku a v kuchyni je vhodná ke všestrannému použití, treska tmavá má za syrova šedočervené maso, které během tepelné úpravy vybledne. Treska tmavá je také chuťově výraznější a oblíbená pro své aroma.
Určitě si každý zákazník najde tu svoji tresku.
Máte chuť na něco lehkého? Vyzkoušejte špízy s treskou pečené na grilu. Očištěnou rybu nakrájíme na kostičky (popř. delší nudličky, které stočíme) a v přiměřené velikosti připravíme i další oblíbené pochutiny (cuketa, brambora, malá rajčata,...). Skvěle se také hodí kousky citronu či citronová šťáva. Tresku dochutíme bylinkovou solí a připravené ingredience napícháme na připravenou špízovou jehlu. Grilujeme pozvolna, dokud ryba není hotová.
Inspirujte se v dalších receptech
A jaký recept na tresku je váš nejoblíbenější? Pochlubte se a našem Facebooku.
Diana přeje dobrou chuť!