Menu
Také cítíte, že po bohatých gurmánských zážitcích o Vánocích potřebujete odlehčit jídelníček? Diana přináší tip na recept, kterým bude salát s rybou - nebude to však kapr s bramborovým salátem, ale treska obalovaná v parmazánu s lehkým salátem ze zeleniny. Recept je snadný a do půl hodiny můžete stolovat.
Treska atlantská je velmi všestranná ryba, která je velmi oblíbená pro svoji jemnou chuť a velmi příznivou cenu. Má pevné bílé maso, které se po tepelné úpravě snadno dílkuje. Maso má velmi chutné a není potřeba ho příliš kořenit.
Pokud zvolíte filety, nemusíte mít ani obavu z kostí - filety jsou úhledně naporcované a zbavené kostí.
Příprava tresky je velmi rychlá, proto nejprve začneme salátem. Salátové listy natrháme na menší kousky, přidáme nadrobno nakrájenou papriku, rajčata a najemno nastrouhanou mrkev. Dále přidáme semena, která doporučujeme nechat přes noc namočené ve vodě - díky tomu se uvolní enzymy, které podporují stravitelnost. Na závěr přidáme zálivku z oleje, vinného octa a bylinkové soli.
Filety lehce osušíme a obalíme v připravené směsi ze strouhanky a strouhaného parmazánu. Směs lehce vmáčkneme do filetek a přebytečnou strouhanku oklepeme. Rybu krátce osmažíme na olivovém oleji (2-3 minuty z každé strany). Pokud opékáte filet již z druhé strany, je fileta hotová tehdy, když lehce uprostřed praskne.
Více receptů naleznete zde.
Diana přeje dobrou chuť!