26/8/2024

Treska s citronovým máslem

Máte chuť na rybičku, ale došly Vám nápady? Pojďme si spolu uvařit tresku s citronovým máslem. Je to rychlý a chutný recept, který jistě v těchto dnech oceníte. Navíc je pokrm plný bílkovin a omega 3 mastných kyselin, což ocení vaše srdce a mozek, tak pojďme se dát do vaření.

treska s citronovým máslem

Suroviny:

  • 400 g aljašské tresky
  • 30 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • ½ citrónu
  • čerstvé bylinky (oregano, petrželová nať)
  • 2 lžičky koření na ryby
  • olivový olej
  •  sůl
  • pepř

Chci do e-shopu

Postup:

Filety tresky umyjeme, osušíme papírovými utěrkami, posypeme kořením na ryby, osolíme a opepříme. Na pánev nalijeme olivový olej a orestujeme filety, z každé strany cca 4 minuty. Než se filety orestují, rozpustíme si máslo a smícháme ho s citronovou šťávou a česnekem nakrájeným na tenké plátky. Tuto omáčku nalijeme přibližně v polovině pečení ryby do pánve. Jakmile je ryba propečená, odstavíme ji z plamene a posypeme čerstvými bylinkami.
Rybu můžete servírovat s pečeným bramborem, zeleninou či jen s bagetkou, záleží na chuti.
Přejeme dobrou chuť!

Nakupte si v Dianě:

  • Aljašská treska filet 95 Kč/500 g
  • Bageta 12 Kč/300 g
  • Bagetka s bylinkovým máslem 8 Kč/ks
4