11/7/2024

Ceviche

Připravili jsme si pro vás recept z latinské Ameriky, který je vhodný jako předkrm či malé pohoštění. Ceviche (čti seviče) je pokrm ze syrové ryby s jemným bílým masem marinovaným v limetkové šťávě, chilli a čerstvém koriandru. Kyselá šťáva změkčí rybí maso a dá průchod chuti a vůni.

ceviche

Suroviny:

  • 500 g filety z tresky (bez kůže)/případně lze použít krevety
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks rajče
  • 1 ks pomeranč
  • 2-3 ks limetky
  • čerstvý koriand (cca 1 hrníček)
  • 1-2 ks červené chilli papričky
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • pečená bageta s bylinkovým máslem

Postup:

Filet si nakrájíme na menší kousky a smícháme v misce se šťávou z limetek. Mísu uložíme do ledničky, dokud maso nezkřehne (alespoň 20 minut). Následně maso přecedíme a necháme řádně okapat.

V misce smícháme nadrobno nakrájené rajče, cibuli, chilli papričky a koriandr. Přidáme maso a směs dobře promícháme, přidáme kousky pomeranče a dochutíme solí a pepřem.

Jako přílohu doporučujeme pečenou bagetku s bylinkovým máslem.

Přejeme dobrou chuť!

Nakupte si v Dianě:

  • Filet z tresky atlantské 490 Kč/kg
  • Bagetka s bylinkovým máslem 8 Kč/ks
  • Krevety vařené 129 Kč/200 g
  • Krevety vařené 109 Kč/bal. (200 g)
4