Menu
Připravili jsme si pro vás recept z latinské Ameriky, který je vhodný jako předkrm či malé pohoštění. Ceviche (čti seviče) je pokrm ze syrové ryby s jemným bílým masem marinovaným v limetkové šťávě, chilli a čerstvém koriandru. Kyselá šťáva změkčí rybí maso a dá průchod chuti a vůni.
Filet si nakrájíme na menší kousky a smícháme v misce se šťávou z limetek. Mísu uložíme do ledničky, dokud maso nezkřehne (alespoň 20 minut). Následně maso přecedíme a necháme řádně okapat.
V misce smícháme nadrobno nakrájené rajče, cibuli, chilli papričky a koriandr. Přidáme maso a směs dobře promícháme, přidáme kousky pomeranče a dochutíme solí a pepřem.
Jako přílohu doporučujeme pečenou bagetku s bylinkovým máslem.
Přejeme dobrou chuť!