Menu
Hledáte rybičku, která nemá typickou rybí chuť? Tak to ryba Mahi mahi bude to pravé pro vás. Maso má pevnou strukturu a jemnou chuť, díky tomu se tato ryba stává jednou z nejoblíbenějších druhů ryb.
Skvěle se hodí k pečení, dušení, smažení či na gril. Je zdrojem omega-3 mastných kyselin, selenu, vitamínů skupiny B, má vysoký obsah bílkovin a je nízkokalorická.
Informací bylo již dost, tak se pojďme vrhnout na recept.
Suroviny:
Prvně si každý filet osušte papírovými utěrkami, aby ryba byla suchá. Následně filet z obou stran osolte, opepřete, případně, kdo má rád, může použít i např. česnekový prášek či papriku dle chuti.
Do pánve na středně vysokou teplotu přidejte olivový olej. Jakmile je rozpálený, vložte filety na pánev a pečte do zlatavě hnědě barvy, cca 4 minuty v závislosti na výšce filetu. Po opečení jedné strany filet obraťte a pečte další 2–4 minuty.
Mezitím si připravte omáčku k filetům. Omyjte citróny a jeden citrón nakrájejte na tenké plátky. Druhý citrón vymačkejte do skleničky tak, abyste měli přibližně 4 lžíce čerstvé citrónové šťávy. Oloupejte si stroužky česneku a rozdrťte je nožem.
V pánvi rozehřejte máslo, přidejte citronovou šťávu a nakrájejte plátky citrónu. Až se máslo rozpustí a začne bublat, vmíchejte česnek a snižte teplotu na minimum, vařte cca 1 minutu (dokud česnek lehce nezazlátne). Nakonec přimíchejte čerstvou nasekanou petrželovou nať.
Filety můžete podávat se salátem, vařeným bramborem, bramborovou kaší, fazolovými lusky či bagetkou
Přejeme dobrou chuť!
Filet z ryby Mahi mahi zakoupíte v našich kamenných prodejných 189 Kč/800 g.