Menu
Znamení Ryb se prolíná téměř celým měsícem březnem. Tomuto znamení zvěrokruhu se nedávno Diana věnovala (Není ryba jako Ryba) a dnes přináší slibovaný recept, který je tentokrát určen právě pro Ryby. Ale nezoufejte – pokud nejste narozeni ve znamení ryb, recept vám také jistě zachutná.
Již v sobotu 14. 2. bude svátek všech zamilovaných - svatý Valentýn. A pro tuto sváteční chvíli přináší Diana pár snadných receptů na romantickou valentýnskou večeři! Jídlo bude připravené během chvilky a vy nemusíte trávit hodiny s vařením!
Abychom navázali na zdravou stravu zdravým receptem, dnes si připravíme tilápii. Pečené pokrmy v troubě jsou velmi oblíbené pro svoji snadnou přípravu a dnešní tip na to, jak připravit tilápii, jistě potěší všechny, kteří chtějí u vaření trávit co nejméně času.
Platýs má jemné a křehké maso bez kostí. Diana vám ho přináší jak v podobě filet, tak i chlazeného či uzeného. A z platýse je i dnešní zdravý recept. Pro snadnější přípravu doporučuje Diana použít již připravené filety bez kůže. Příprava tohoto receptu, který se hodí nejen k obědu, ale i jako lehká večeře, je velice rychlá.
Chcete na Štědrý den smaženou rybu, ale kapr vám nechutná? Diana pro vás připravila zdravou alternativu, která vás jistě osloví. Recept na tresku je jednoduchý a přípravu zvládnete do 30 minut. Pro obalení využijeme klasickou strouhanku.
Diana vám dnes přináší recept z lososa, který je vhodnou alternativou místo štědrovečerního kapra a hodí se pro každé sváteční stolování. Pokud chcete místo klasického kapra podávat lososa, jistě vás zaujme dnešní postup, jak tuto zdravou rybu originálně upravit.
Minulý článek nás zasvětil do uzených ryb. Dnes se podíváme na jeden snadný a rychlý recept, a to na pomazánku z uzené makrely. Pomazánky jsou všeobecně velmi oblíbené, protože se jedná o rychlou a snadnou svačinu či večeři. Navíc, pomazánka z makrely je nejen chutná, ale také pro lidské tělo zdravá díky prospěšným omega-3 mastným kyselinám.
V minulém článku jste se dočetli o správném stolování a o tom, že nás brzy čekají Svatomartinské slavnosti, kde se k mladým jemným vínům hodí ryba. Proto pro vás dnes Diana připravila recept na skvělého candáta, jehož chuť decentně doplní bílé víno, např. Müller Thurgau. Vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci, vaše chuťové pohárky nebudou litovat.
Hejk má bílé maso s minimálním obsahem tuku (více se o hejkovi můžete dočíst v článku Hejk a jeho využití). Hejk s bylinkovou krustou, parmazánem a rajčaty - to je rychlý a zdravý recept, který pro vás Diana připravila. Využijte nabídky akčního letáku a pochutnejte si s rodinou a přáteli na zdravé rybě!
O technologii uzení psala Diana už dříve (v článku Ryby uzené studeným kouřem), ale často je slýchávána otázka „jak vlastně uzenou rybu servírovat a s čím ji podávat“. Pro inspiraci je tu připraven jeden zdravý a chutný recept, kde se dozvíte, jak se připravuje uzený losos.