Menu
Saltimbocca je italský recept, kde základ tvoří tenké telecí maso s parmskou šunkou a šalvějí. Diana dnes nabízí recept s „rybí“ obměnou – telecí maso se nahradí mořským ďasem. Rybou, která je z kulinářského pohledu velmi všestranná a kromě páteře nemá téměř žádné kosti.
4 plátky mořského ďasa Přílohastonky chřestu |
Tyto ingredience jsou určené pro dvě porce. Plátky mořského ďase lehce pomačkejte pěstí, aby se vytvořily slabé plátky. Maso osolte, opepřete a lehce zakápněte citronovou šťávou. Na každý plátek masa položte plátek parmské šunky a lístky šalvěje (1-2 lístky), které připevníte k rybě pomocí párátka.
Takto připravené maso opečte na olivovém oleji a másle. Začněte na straně se šalvějí. Až bude maso opečené, podlijte jej vínem a nechte omáčku lehce odpařit. Z každé strany pečte 3 – 4 minuty. Když vyndáte z pánve maso, můžete ve zbylém tuku ogrilovat chřest a podle chuti drobné kousky květáku či rajčata. Chutná je k tomuto receptu i čerstvá zelenina.
Saltimbocca s přílohou se může servírovat! Celá příprava trvá přibližně 30 minut.
Diana Fish přeje dobrou chuť!