Menu
Platýs má jemné a křehké maso bez kostí. Diana vám ho přináší jak v podobě filet, tak i chlazeného či uzeného. A z platýse je i dnešní zdravý recept. Pro snadnější přípravu doporučuje Diana použít již připravené filety bez kůže. Příprava tohoto receptu, který se hodí nejen k obědu, ale i jako lehká večeře, je velice rychlá.
Na přípravu receptu stačí půl hodiny a můžete servírovat lahodného platýse! 2 ks filet z platýse (zakoupíte na prodejnách Diana – Fish) |
Pokud použijete chlazeného platýse, nejdříve je potřeba ho očistit. Odstraňte hlavu, ocas, vnitřnosti a ploutve. Kůže pevně drží, proto ji stáhneme pomocí kleští. Následně pracujeme stejně s chlazenou očištěnou rybou i filetem.
Maso osolíme a obalíme v mouce. Takto připravenou rybu vložíme do rozpáleného oleje a opečeme ji dozlatova (přibližně dvě minuty z jedné strany). Aby se maso dobře propeklo a získalo skvělou chuť, snížíme následně teplotu a do pánve přidáme citronovou šťávu s máslem a rybu otočíme, aby získala zlatou barvu i z druhé strany. Rybu při opékání poléváme rozteklým máslem.
Přibližně po pěti minutách, kdy je ryba dostatečně propečená, přidáme do pánve trochu pažitky a necháme prohřát.
Při servírování rybu vyjmeme z pánve a necháme okapat. Jako příloha se hodí zelenina, bílé pečivo či brambory na různé způsoby.
Diana Fish přeje dobrou chuť!