Menu
Oběd, který je lehký, rychlý a ještě se u něho zašpiní málo nádobí? Tak tím může být třeba dnešní recept na tresku, který je do půl hodiny připravený a může se servírovat. K rybě nemusíte shánět nic nevšedního, většinu surovin jistě najdete doma.Tak jdeme na to!
Treska je v kuchyni velice všestranná a receptů na její úpravu existuje opravdu mnoho - některé z nich již Diana uvedla na svých stránkách v kategorii Recepty. Diana tresku používá i ve své výrobě – naleznete ji jak v podobě filetů, tak kvalitního filé pro děti, které je bez kostí. Připravují se z ní dále také pomazánky a saláty. Podívejte se na celou nabídku do e-shopu.
Diana má v nabídce několik druhů tresek a pro tento recept se hodí především ty ve formě filet. Je však možné použít i další bělomasé ryby (např. okouník nilský, tilápie či vlkouš) a množství upravit podle strávníků. Tento recept je určený pro čtyři osoby.
• 500 g tresky (nejlépe filety) |
Rybu omyjeme, ubrouskem otřeme do sucha a okořeníme. Mezitím si na pánvi rozpálíme olivový olej a tresku opečeme z obou stran. Když je propečená, vyjmeme ji z pánve, ve které se nyní bude připravovat omáčka.
Do pánve po rybě přidáme máslo, chilli a bílé víno, které necháme probublat a lehce zredukovat. Následně přidáme smetanu s citronovou šťávou a necháme krátce povařit. Když je omáčka hotová, přidáme do pánve na prohřátí tresku a pažitku.
Jako příloha se hodí brambory či bílé pečivo. A když jste již otevřeli k receptu láhev bílého vína, jistě se bude hodit i k obědu.
Diana Fish přeje dobrou chuť!