Menu
Treska je chuťově skvělá a kdo už ji jednou vyzkouší, jistě se k této rybě rád vrátí. Diana vám přinesla na úpravu tresky již dva recepty, a to tresku se smetanovou omáčku a dále alternativu k vánočnímu kaprovi – obalovaná treska pečená v troubě. Dnes se s Dianou podíváme na recept s aljašskou treskou, a to dokonce v „dárkovém balení“.
Jednoduchý, rychlý, zdravý, líbivý – takový bude dnešní recept, kterým oslníte nejen rodinu a přátele, ale jistě i děti, které ocení nový způsob servírování. Filet z aljašské tresky je bohatý na bílkoviny, vitamíny i omega 3 mastné kyseliny.
Na čtyři porce si připravíme: |
Z pečicího papíru vystřihneme čtyři čtverce o délce přibližně 30 cm a předehřejeme si troubu na 200 °C.
Než se trouba rozpálí, připravíme si jednotlivé porce. Na rozprostřený pečicí papír poklademe do středu na hrubo nakrájenou cibulku a na plátky připravené brambory. Dále přidáme osolenou a opepřenou tresku, kterou zakápneme olivovým olejem a přidáme snítky kopru či jiných bylinek.
Kdo má rád, může do balíčku přidat ještě 1-2 lžíce bílého vína (hodí se například Veltlínské zelené).
Následně balíčky zavažte jako měšce či hrany papíru přehněte tak, aby se balíček s rybou nerozbaloval (myslete na, že se v troubě vytvoří pára, která bude papír nadzvedávat). Následně balíčku položte na plech a pečte 20 – 30 minut.
Po upečení hostům servírujte na talíři celý měšec, do kterého po rozbalení přidáte ještě plátek másla a kus citronu. Uvidíte, že všichni strávníci budou překvapeni, co dobrého a zdravého se v měšci skrývá.
Vyzkoušeli jste recept? Napište o tom na Facebooku!
Diana Fish vám přeje dobrou chuť!