Menu
V tomto předvánočním čase většina lidí plánuje přípravu kapra s bramborovým salátem. Co si ale trošku zpestřit tradiční chutě trochou exotiky a přidat do jídelníčku něco lehkého a svěžího? Vyzkoušejte ceviche, recept z Jižní Ameriky, který vám dodá energii v zimním období. Skvěle se hodí také jako pohoštění na silvestrovskou oslavu.
Ceviche (výslovnost seviče) je pokrm z marinovaných ryb, které se nakládají v citrusové šťávě. Variant je mnoho – k receptu níže můžete připadat podle chuti například ústřice, olivy či rajčatový protlak. Z ryb doporučujeme použít tresku, ale i tu můžete nahradit například krevetami, lososem, platýsem či mušlemi. Díky složení surovin a jejich úpravě je tato pochoutka zdravým pokrmem se spoustou vitamínů.
Z důvodu marinování je potřeba počítat s dostatečnou časovou rezervou – příprava pokrmu je hotová do půl hodiny, ale samotné marinování potřebuje v lednici ještě minimálně 20 minut.
|
Rybu nakrájíme na kostičky, které smícháme v misce se šťávou z citrusů a necháme 20 minut v lednici uležet. Za tu dobu maso zkřehne, následně ho zcedíme a necháme řádně vykapat.
Mezi tím, než ryba zkřehne, nakrájíme na drobno rajče, cibuli, chilli papričky a koriandr. Vše smícháme s masem, přidáme na kousky nakrájeného pomeranče a dochutíme pepřem a solí. Směs promícháme a můžeme podávat.
Jako příloha se skvěle hodí čerstvá bageta s bylinkovým máslem, kterou zakoupíte v prodejnách Diana Fish.
Pochlubte se na Facebooku, jak se vám recept povedl a jak vám tato nevšední kombinace chutnala.
Diana Fish vám přeje dobrou chuť!