Menu
Návštěva Diany + kapka oleje + pánev wok = zdravá večeře už nemůže být snazší! Jestli jste si oblíbili zdravou rybí směs, jistě vás potěší rozšířená nabídka Diana Fish, která oblíbenou směs přináší v nových příchutích. A na své si přijdou jak příznivci ostrých chilli chutí, tak i milovníci česneku či bylinek.
Ryby v těhotenství jsou stále horkým tématem. Některé budoucí maminky jedí vše, co si jejich tělo řekne, jiné se raději rybám a dalším potravinám vyhýbají úplně. Pojďme se dnes s Dianou podívat, kudy vede zlatá střední cesta a že i přes různé strašáky ryby do jídelníčku patří i v těhotenství.
V nedávném článku Filetování ryb vám Diana prozradila, že není filet jako filet a že samotné filetování lososa se dělí na několik stupňů. Dnes se dozvíte, jak všeobecně filetovat rybu. Pomocí snadného návodu vám Diana prozradí jednoduchý postup, který dále můžete zhlédnout v názorné ukázce.
Pondělí 1. 6. 2015 bude patřit dětem. Toto datum je již mnoho let spojováno s Mezinárodním dnem dětí a Diana vám přináší několik tipů, jak tento svátek s dětmi příjemně oslavit. Správná oslava se neobejde bez dobrého jídla, proto se dnešní doporučení bude týkat svátečního oběda či večeře.
Na trhu se můžete setkat s filety lososa, které mají pro nezkušené oko rozdíl pouze v ceně. Diana vám dnes přináší přehled o tom, jaký je rozdíl mezi jednotlivými filety a za co konkrétně platíte při nákupu. Pojďte se dozvědět více o zpracování ryb a o tom, že není filet jako filet.
Česká republika je známá svojí oblibou v grilování. Jakmile slunce vystrčí první paprsky, už už se chystá opékání, nakládá se maso a svolávají se přátelé, aby se sešli u chutného jídla připraveného na grilu. Mezi Čechy v oblibě vítězí především kuřecí a vepřové maso. Ale co si vzít inspiraci z přímořských států a vyzkoušet grilování ryb?
Jaro už je v plném proudu a Diana pro vás připravila pestré osvěžení jídelníčku. Klasické i nevšední skloubení chutí ve formě pomazánek a salátů osloví nejen vás, ale jistě i vaše návštěvy nebo v příštím týdnu i velikonoční koledníky. A jelikož je dnes 1. duben, který je spojen s aprílem, čeká vás v závěru článku i malý rybí vtip.
Delikatesou mezi uzenými rybami je uzený losos. Je skvělý do salátů, k pečivu, na rauty... Diana pro vás však připravila nevšední Rybí chuťovku, kterou si vaše chuťové buňky oblíbí! Uzený halibut s kouskem lososa – to je sen všech labužníků!
Někdo vybírá ryby bez kostí, jiným rybí kosti nevadí, hlavně když si pochutnají na dobrém mase. Rybí kost v krku se může objevit nejen na Štědrý den, kdy se strávník po celodenním půstu hltavě pustí do kapra. Taková nehoda se může stát i během celého roku, stačí trocha neopatrnosti. Jak si ale s rybí kostí v krku poradit? A jaké existují babské rady?
Rybu můžete připravit na tisíc způsobů. Jakou ale k rybě zvolit přílohu, aby nepřebila její chuť? A jak je to s nápoji? Hodí se k rybě pouze bílé víno? Na tyto a další otázky vám dnes Diana odpoví. Připravte své chuťové pohárky na vyváženou harmonii chutí!