Menu
Česká republika je známá svojí oblibou v grilování. Jakmile slunce vystrčí první paprsky, už už se chystá opékání, nakládá se maso a svolávají se přátelé, aby se sešli u chutného jídla připraveného na grilu. Mezi Čechy v oblibě vítězí především kuřecí a vepřové maso. Ale co si vzít inspiraci z přímořských států a vyzkoušet grilování ryb?
Rybí maso je křehké a na grilu je připravené během chvilky - daleko rychleji než drůbež či vepřové. Na gril jsou vhodné jak celé ryby, tak filety. Pokud s grilováním ryb začínáte, jistě se nemusíte bát klasiky, jako je pstruh, makrela či candát. Jednoduše a velmi chutně lze připravit také tuňáka, platýse nebo úplnou novinku filet z vlkouše obecného, který je oblíbenou skandinávskou pochoutkou. |
Jestli jste v grilování už profesionálové, připravte na grilu například filet lososa s kůží či kambalu, která patří mezi opravdové rybí skvosty. Od dubna pro vás Diana připravila novinku - makrelové filety.
Doba úpravy záleží jak na způsobu přípravy, tak na velikosti masa. Většinou se ryby na grilu připravují v rozmezí 7 – 15 minut, velké kusy až 30 minut. Následně hrozí, že by mohlo být maso přesušené. Jakým způsobem můžeme rybu na grilu připravovat?
Při grilování ryb odlehčíte svému trávení (na rozdíl od grilovaného vepřového či drůbeže) a dodáte tělu i cenné a zdraví prospěšné látky.
Chystáte se grilovat? Vyzkoušejte chutné ryby z prodejen či z e-shopu. Sledujte pečlivě stránky i Facebook, protože již příští týden vám Diana představí recept pro přípravu tuňáka na grilu.