O rybách

Grilovaná pražma i mořský vlk

17/1/2018

Pracujete na odlehčení jídelníčku a dochází vám inspirace? Právě pro vás přináší Diana novinku v podobě grilovaných ryb. Těšit se můžete na lahodnou pražmu a mořského vlka, které nyní najdete ve svým oblíbených kamenných prodejnách právě v grilované úpravě. Poté stačí rybu pouze ohřát a servírovat se zeleninou. Příprava je rychlá a jídlo lehké, takže ideální kombinace pro ty, kteří nechtějí v kuchyni trávit mnoho času.

Žralok modrý a recept na steak s pepřovou omáčkou

16/8/2017

Vzbuzuje respekt nejen v přírodě, ale i na filmových plátnech. Predátorem, kterému se dnes budeme věnovat, je žralok modrý. Prozradíme si o této parybě několik zajímavostí a chybět nebude ani recept na žraločí steak s pepřovou omáčkou. Steaky ze žraloka jsou k dostání ve všech kamenných prodejných Diana Fish.

Pstruh duhový z českého chovu

19/7/2017

Pstruh duhový patří mezi hojně rozšířené ryby. Je snadno dostupný, vhodný pro všechny druhy úprav a skvěle chutná. Navíc je pokladnicí zdravých látek pro tělo i mysl. Pojďme si o této známé rybce prozradit více.

Mečoun - zajímavosti a tip na recept

22/3/2017

Mečoun patří do královské rodiny ryb, které se řadí na vrchol chuťové gastronomie. Neloví se celoročně a nebývá ve stálé nabídce, proto pokud ho na kamenných prodejnách zahlédnete, neváhejte a rovnou si ho pořiďte. Maso má opravdu delikátní a jednoduchý recept jen podtrhne už tak skvělou chuť.

Okoun a okouník - jaký je mezi nimi rozdíl?

22/6/2016

Možná vás napadne, že okouník je mládětem okouna, ale není tomu tak. Přestože mají tyto dvě ryby pojmenování velmi podobné, jedná se o zcela odlišné druhy. Diana vám přináší jednoduchý přehled, jak se mezi těmito rybami vyznat a jaký je mezi nimi rozdíl. 

Štikozubec neboli hejk

8/6/2016

Štikozubec obecný, označovaný také jako hejk, je mořská štika, která pochází z Atlantiku. V červnu 2016 se hejk stává v Dianě rybou měsíce, proto ho po celou dobu můžete pořídit za zvýhodněnou cenu. Nenechte si utéct tuto pochoutku a vyzkoušejte i některý z receptů! 

Obecně o makrele obecné

4/5/2016

Makrela obecná patří mezi nejznámější mořskou rybu a v uzené podobě ji najdete skoro v každé prodejně s potravinami. Není ovšem makrela jako makrela a nejen o tom vám Diana poví v dnešním článku. Dozvíte se o této oblíbené dravé rybě spoustu zajímavostí a i to, odkud pocházejí makrely z pultů Diany.

Treska aljašská i tmavá

6/4/2016

Existuje několik druhů tresek a Diana Fish má převážnou část ve své nabídce. Můžete tak vybírat z tresky atlantské, tmavé, norské či aljašské. Z této ryby lze připravit širokou škálu pokrmů, a tak se v Dianě můžete setkat nejen s klasickými i různě obalovanými filety, ale také s treskou použitou v různých rybích specialitách. Pojďte se o této všestranné a chutné rybě dozvědět více.

Losos atlantský

2/3/2016

V České republice patří losos mezi nejoblíbenější mořské ryby. Po uvaření má jemné narůžovělé maso, které nemá výraznou vůni a je bez kostí. Důvodů, proč se těší takové oblibě, je ale daleko více. Pojďte se podívat na důvody, které vás přesvědčí o tom, že by losos ve vašem jídelníčku neměl chybět!

Okoun nilský

17/2/2016

Okoun nilský  je snadno dostupná ryba narůžovělé barvy. Není to ale žádný drobeček, a proto je  jeho maso téměř bez kostí. Okoun je v kuchyni velmi oblíbený a stačí jenom lehce dochutit, aby vyniklo jeho aroma. Jistě vás zajímá, co si kupuje a jíte, proto pro vás Diana Fish připravila důležité informace - dnes právě o okounu nilském.

1 23
4