Zajímavosti

Uzené ryby vlastní výroby

2/11/2016

Diana ryby zkrátka umí. Ještě aby ne, pracuje s nimi více jak dvacet let a od té doby vymyslela spoustu vlastních receptů a způsobů úpravy. V roce 2014 se nabídka rozšířila o první uzené lahůdky. Nyní uzený sortiment obsahuje více jak deset druhů ryb a dvě desítky různých produktů. Pojďte se podívat na aktuální nabídku.

Diana má dárkové poukazy i speciální balíčky

24/10/2016

Nevíte, čím obdarovat své blízké? Chcete jim dát dárek, který je potěší, je zdravý a lahodný? Diana má pro vás dva skvělé tipy nejen na Vánoce! Jedním je dárkový poukaz a druhým balíček výrobků, poskládaný podle vašeho výběru.

Sýrové speciality z Diany

19/10/2016

Jestli patříte mezi sýrové fajnšmekry, má pro vás Diana připravené sýrové speciality, které vám dnes všechny představí. Jsou mezi nimi jak nové kousky, tak i tradiční lahůdky, které mají v mnoha jídelníčcích stálé místo. Nesmí chybět sýrová kombinace s rybou, ale také několik výrobků, která jsou zcela bez ryb. Neváhejte a pojďte nalákat své chuťové buňky!

Pro milovníky ostrých chutí

21/9/2016

Protože Diana vyhlásila letošní září za pořádně pálivé, podíváme se na ostré a pikantní chutě. Nejčastějším zdroje ostrých chutí jsou papriky, ale také česnek, zázvor, pepř a další koření. Víte, jaký mají vliv pálivá jídla na lidské tělo? A jaká je nejostřejší paprička na světě? V článku se dozvíte nejen to, ale i další zajímavosti. 

Dvorní fotografka Diany má světový úspěch

2/5/2016

Dne 26. dubna 2016 se v Londýně konala mezinárodní fotografická soutěž Food Photographer of the Year 2016. Český snímek, který vyhrál v kategorii Cream of the Crop, jistě znáte z našich stránek. Jedná se o fotografii chobotnice na ledu, jehož autorkou je Petra Novotná z Nymburka. 

Rybí tuk aneb proč jíst ryby

27/4/2016

Polknutí lžičky rybího tuku jistě nepatří mezi gurmánské zážitky, jak si jistě někteří z vás pamatují nebo si vybaví scénu z filmu Obecná škola, kde ani malý Eda z tohoto rituálu nejásal. Samotný rybí tuk má opravdu specifickou pachuť, ale pro člověka je nepostradatelný a má prokázané účinky na lidské zdraví.

Rostlinné tuky

24/2/2016

Přestože se člověk snaží velkým obloukem vyhnout tukům, nelze bez nich žít. Lidské tělo potřebuje z denního příjmu energie získat přibližně 25 % tuků (většinou je příjem vyšší, 30-40 %), které tvoří základní stavební složku buněk, umožňují vstřebávání vitamínů, ovlivňují tvorbu hormonů nebo tělo chrání před chladem. Dnes se proto s Dianou podíváme na některé z rostlinných tuků, se kterými se běžně ve stravě setkáváme.

Štědrovečerní večeře ve světě

9/12/2015

O tom, jak probíhá štědrovečerní večeře v českých zemích, není potřeba mnoho povídat. Každá rodina má své zvyky a tradice, i když se generaci od generace trochu liší. Dnes se Dianou podíváme na štědrovečerní večeři ve světě. Co myslíte, ve kterých zemích nesmí ve štědrovečerní večeři chybět ryba?

Podzimní novinky Diany

7/10/2015

Podzim je v plném proudu a Diana s novým ročním obdobím přináší další gurmánské speciality. Letošní podzim bude s chutí lososa a pro příznivce pikantnosti i s feferonkou. Vyzkoušejte nové receptury z Diany a dodejte pestrou stravou svému tělu důležité vitamíny a živiny, které jej ochrání v nastávajícím chladném období.

Olivy aneb vzpomínka na léto

30/9/2015

Léto podle kalendáře skončilo 23. září, ale jistě si ještě vybavujete tu pohodu z dovolené. Sedíte v taverně či na terase hospůdky, kocháte se výhledem na moře a vychutnáváte si každý okamžik té příjemné atmosféry. V gastronomii se jistě krom místních specialit objevily i olivy, a právě ty vám nyní Diana přináší. Ochutnejte a nechte své chuťové buňky zavzpomínat na letní dovolenou.

|<< 3 4 5>>|
4