Menu
Diana ryby zkrátka umí. Ještě aby ne, pracuje s nimi více jak dvacet let a od té doby vymyslela spoustu vlastních receptů a způsobů úpravy. V roce 2014 se nabídka rozšířila o první uzené lahůdky. Nyní uzený sortiment obsahuje více jak deset druhů ryb a dvě desítky různých produktů. Pojďte se podívat na aktuální nabídku.
Nevíte, čím obdarovat své blízké? Chcete jim dát dárek, který je potěší, je zdravý a lahodný? Diana má pro vás dva skvělé tipy nejen na Vánoce! Jedním je dárkový poukaz a druhým balíček výrobků, poskládaný podle vašeho výběru.
Jestli patříte mezi sýrové fajnšmekry, má pro vás Diana připravené sýrové speciality, které vám dnes všechny představí. Jsou mezi nimi jak nové kousky, tak i tradiční lahůdky, které mají v mnoha jídelníčcích stálé místo. Nesmí chybět sýrová kombinace s rybou, ale také několik výrobků, která jsou zcela bez ryb. Neváhejte a pojďte nalákat své chuťové buňky!
Protože Diana vyhlásila letošní září za pořádně pálivé, podíváme se na ostré a pikantní chutě. Nejčastějším zdroje ostrých chutí jsou papriky, ale také česnek, zázvor, pepř a další koření. Víte, jaký mají vliv pálivá jídla na lidské tělo? A jaká je nejostřejší paprička na světě? V článku se dozvíte nejen to, ale i další zajímavosti.
Dne 26. dubna 2016 se v Londýně konala mezinárodní fotografická soutěž Food Photographer of the Year 2016. Český snímek, který vyhrál v kategorii Cream of the Crop, jistě znáte z našich stránek. Jedná se o fotografii chobotnice na ledu, jehož autorkou je Petra Novotná z Nymburka.
Polknutí lžičky rybího tuku jistě nepatří mezi gurmánské zážitky, jak si jistě někteří z vás pamatují nebo si vybaví scénu z filmu Obecná škola, kde ani malý Eda z tohoto rituálu nejásal. Samotný rybí tuk má opravdu specifickou pachuť, ale pro člověka je nepostradatelný a má prokázané účinky na lidské zdraví.
Přestože se člověk snaží velkým obloukem vyhnout tukům, nelze bez nich žít. Lidské tělo potřebuje z denního příjmu energie získat přibližně 25 % tuků (většinou je příjem vyšší, 30-40 %), které tvoří základní stavební složku buněk, umožňují vstřebávání vitamínů, ovlivňují tvorbu hormonů nebo tělo chrání před chladem. Dnes se proto s Dianou podíváme na některé z rostlinných tuků, se kterými se běžně ve stravě setkáváme.
O tom, jak probíhá štědrovečerní večeře v českých zemích, není potřeba mnoho povídat. Každá rodina má své zvyky a tradice, i když se generaci od generace trochu liší. Dnes se Dianou podíváme na štědrovečerní večeři ve světě. Co myslíte, ve kterých zemích nesmí ve štědrovečerní večeři chybět ryba?
Podzim je v plném proudu a Diana s novým ročním obdobím přináší další gurmánské speciality. Letošní podzim bude s chutí lososa a pro příznivce pikantnosti i s feferonkou. Vyzkoušejte nové receptury z Diany a dodejte pestrou stravou svému tělu důležité vitamíny a živiny, které jej ochrání v nastávajícím chladném období.
Léto podle kalendáře skončilo 23. září, ale jistě si ještě vybavujete tu pohodu z dovolené. Sedíte v taverně či na terase hospůdky, kocháte se výhledem na moře a vychutnáváte si každý okamžik té příjemné atmosféry. V gastronomii se jistě krom místních specialit objevily i olivy, a právě ty vám nyní Diana přináší. Ochutnejte a nechte své chuťové buňky zavzpomínat na letní dovolenou.