Menu
Bez soli se neobejde žádný kuchtík – o tom se vypráví i v pohádkách. Víte ale, že kromě obyčejné kuchyňské soli můžete pro vaření použít různé dochucené varianty? Vyzkoušeli jste například uzenou či celerovou sůl? Pokud ještě ne nebo nevíte, kde ji při vaření použít, neměl by vám tento článek utéct.
Sůl uzená na bukové štěpce pochází z udírny v Pečkách, kde má Diana svoji výrobu. Uzená sůl si svoji typickou chuť získala přirozenou cestou - neobsahuje žádné umělé aroma či dochucovadla. V nabídce je jemná i hrubá uzená mořská sůl. Kde uzenou sůl využijete?
|
Výhoda uzené soli je v tom, že uzení probíhá šetrně na vybraném dřevě, ze kterého získává sůl typickou chuť. Ta se pak přenáší i do pokrmů – ty díky tomu získají kouřovou chuť i vůni bez toho, aby prošly uzením. Například u masa hrozí v udírně vznik karcinogenních látek, které uzená sůl neobsahuje.
Celer obsahuje mnoho vitamínů, minerálních látek a řeší mnoho zdravotních neduhů od vysokého tlaku až po nespavost. Neměl by proto chybět v žádné kuchyni. Jeho aromatickou chuť jednoduše dostanete do pokrmů díky celerové soli, která má v gastronomii široké využití.
Sůl, kterou Diana k výrobě koření používá, pochází z Německa a je stejně jako všechny potravinové soli obohacená jodem.
Diana ví, že nejen na rybu patří pečlivě vybrané koření. Proto má ve své nabídce vlastní druhy soli – můžete si tak pochutnat na rajčatové či steakové soli či pro příznivce ostrých chutí je připravená sůl s chilli. Kompletní nabídku koření naleznete v kamenných i pojízdných prodejnách a také na e-shopu.