Menu
Původně jedno z nejchudších jídel na rybářských lodích se stalo postupem času národním jídlem Španělska a v současné době zdravým a vyhledávaným receptem. Paella je jídlo podobné rizotu, ale je méně lepivé. Diana Fish vám dnes přináší recept v kombinaci s mořskými plody.
Pro přípravu paelly je typická nízká široká pánev - vyberte tedy doma nádobu, ve které lze vrstvu surovin rovnoměrně rozprostřít, aby se mohla tekutina odpařovat ve velké ploše najednou. Ve velké pánvi se i tento pokrm servíroval a pojídal se velkou dřevnou lžící přímo z pánve. A jaké jsou rady Diana Fish pro zvládnutí receptu na jedničku?
Diana Fish má ve své nabídce mořské plody, které se skládají z kousků sépií, žlutých mušlí a blanšírovaných krevet (spařené horkou vodou a následně ochlazené pro snadnější loupání), které pocházejí z Pacifického oceánu. Obsah balení je 200 g krevety jsou již vyloupané) a nyní ho pořídíte za 59 Kč.
|
Omytá rajčata spaříme, zchladíme a oloupeme. Cibuli, česnek a papriku nakrájíme na kostičky a rýži připravíme podle návodu (neproplachujeme ji).
V široké pánvi na oleji zpěníme cibuli, česnek a na kostičky nakrájenou papriku – vše společně podusíme. Následně zeleninu ochutíme kari, chilli, přidáme balení mořských plodů (v případě mraženého balení plody opláchneme studenou vodou a rovnou jej sypeme do pánve – krevety jsou v Diana Fish již vyloupané, nenecháváme směs rozmrazit) a opět krátce podusíme. Na závěr přidáme hráček, loupaná rajčata, rýži, sůl a pepř. Směs dusíme za stálého míchání asi 5 minut.
Paelletu s mořskými plody podáváme teplou. Pro servírování dozdobíme čerstvými bylinkami a citronem, jako nápoj můžete použít bílé víno, které bylo součástí receptu.
Krevety s česnekem a lehkým salátem
Snadný recept na mušle a další mořské plody
Salát z chobotnice
Losos v papilotu
Pustili jste se do našeho receptu? Pochlubte se tím, jak se vám recept povedl na Facebooku!
Diana Fish vám přeje dobrou chuť!