27/7/2016

Snadný recept na mušle a další mořské plody

Láká vás vyzkoušet mušle a další mořské plody, ale vždy je vrátíte zpátky do chladícího boxu, protože si nevíte rady s úpravou? I když se pro Středoevropany jedná o exotickou lahůdku, její příprava není vůbec složitá a skvěle si na ní pochutnáte. Navíc vám Diana přináší recept z běžně dostupných surovin, proto se stačí zastavit v kamenných prodejnách Diana Fish pro mušle a můžete se rovnou pustit do vaření!

Mušle i plody moře jsou plné zdraví

Mušle i další plody moře jsou pokladnicí zdraví prospěšných látek. Obsahují nejen jód, ale především nepostradatelné omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, které z mořských živočichů obsahují v největší koncentraci. Jsou také bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů, minerálních látek a selenu.

V našich zeměpisných podmínkách není možné nabídnout mořské mušle čerstvé, proto je zákazníkům nabízíme v mražené podobě, kdy jsou plody moře po výlovu hluboce zmrazeny a zachovají si tak maximální kvalitu. Před vařením doporučujeme mušle postupně rozmrazit v chladničce, aby byla získána nejlepší možná chuť.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg mušle GREEN (naleznete na pultech Diana Fish, popř. lze v receptu nahradit jiným sortimentem - Mušle maso, Plody moře či Krevety velké vařené)
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 svazek ploché petrželky
  • 2 stroužky česneku
  • 12 ks cherry rajčátek
  • 3 cibule šalotky
  • 1/8 másla
mušle recept

Příloha:
400 g těstovin (nejlépe se hodí tenké italské těstoviny linguine, dále špagety či tagliatelle)

Postup

Příprava je velmi rychlá, proto si jako první dáme vařit do osolené vody těstoviny podle návodu.

Mezitím si do pánve (ideálně typ WOK) nalijeme olivový olej, na kterém necháme zpěnit nasekanou šalotku, následně přidáme nasekaný česnek a mušle (pro dosažení lepší chuti doporučujeme mušle před vařením rozmrazit). Vše zalijeme vínem a 3 minuty dusíme pod pokličkou.

Po této době se mušle již krásně rozevřou, proto přichází na řadu sůl a pepř. Dále do pánve přidáme nasekanou petrželku a rozpůlená cherry rajčátka.

Uvařené těstoviny slijeme a přidáme k muším. Je dobré přidat i trochu vody, ve které se těstoviny vařily – těstoviny tak budou vláčné. Nakonec přidáme 1/8 másla, promícháme a ještě horké podáváme v hlubokém talíři.

Tip k receptu

  • Mušle před vaření promyjte ve vlažné vodě.
  • Nikdy mušle nevařte déle, než je nutné, jinak ztvrdnou a budou gumové.
  • Mušle můžete nahradit jinou surovinou – recept skvěle chutná i s Plody moře, Mušle maso či Krevety velké vařené, které také naleznete na pultech v kamenných prodejnách Diana Fish.

Diana Fish vám přeje dobrou chuť!

4