Menu
Možná jste jen přejedeni z vánočních svátků a chcete svému tělo trochu odlehčit a možná jste do nového roku vstoupili s předsevzetím, že budete jíst zdravě a dodržovat zdravý životní styl. Ať patříte do té či oné skupiny, pamatujte na to, že ryba má být v našem jídelníčku obsažena alespoň 1-2 krát týdně. Proč? Protože je přeci zdravá!
Všude slýcháváte, že se ryby mají jíst často, protože jsou zdravé. Proč jsou tedy ryby zdravé a čím jsou prospěšné pro lidské tělo?
Platýs je velmi oblíbenou rybou, která se v kuchyni upravuje smažením, vařením, dušením, grilováním i pečením. Maso z platýze patří k tomu nejlepšímu, co nám moře nabízí. Velkou předností je rychlé a jednoduché oddělení masa od kostry. Diana nabízí nejen filetovanéhoči chlazeného, ale i skvělého uzeného platýse. Navíc jeho energetická hodnota ve 100 gramech masa je pouhých 300 KJ. |
Dalšími dietními rybami do 400 KJ je například candát, treska či pangasius (na rozdíl například od kapra s 530 KJ či lososa s 850 KJ/ 100 g).
Již příští týden se můžete těšit na zdravý recept, kde se dozvíte, jak snadno připravit právě platýse.