Menu
Platýs šípozubý , latinský název Atheresthes stomias - nově jsme do naší nabídky zařadili tuto rybičku. Jedná se o filety bez kůže a kostí. Odlov této rybičky je přímo na moři, lovnou oblastí je Severovýchodní Tichý oceán. Že nevíte jak ji připravit? Vyzkoušejte náš recept na platýse s rajčaty.
Jedná se o kvalitní filety z mořské ryby, které jsou vhodné k pečení, dušení na pánvi nebo troubě. Filetky platýse můžeme i obalit a smažit.
Již nyní můžete tuto rybičku zakoupit na všech našich prodejnách v sortimentu chlazených ryb.
Suroviny:
Filety platýse omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Potom je trošku osolíme, opepříme a lehce zakápneme worcesterem. Oloupanou šalotku necháme zesklovatět na másle, přidáme nasekané bylinky a krátce osmahneme.
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky.
Jednotlivé filetky poklademe bylinkovou směsí a stočíme do závitků. Vložíme je do zapékací mísy, mezi ně rozdělíme dílky rajčat. Vše zalijeme smetanou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Na talířích posypeme pokrm nasekanou petrželkou.
Diana vám přeje dobrou chuť!
Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.