Menu
Konec roku neznamenal jen vánoční pohodu a oslavu nového roku, ale také čas, kdy mnoho lidí polevilo ze svého zaběhlého jídelníčku nejen ve složení, ale také v množství. Ať už patříte mezi ně, nebo jste milovníky zdravého jídla, přináší vám Diana skvělý recept, který odlehčí zažívání a dodá do těla důležité živiny. Tentokrát se jedná o pikantního tuňáka s kuskusem a jeho příprava vám nezabere více než 15 minut.
Ryby jsou pro lidské tělo všeobecně prospěšné. U tuňáka se konkrétně jedná o velké množství vitamínů (především v potravinách vzácný D či B3), selenu a omega 3 nenasycených mastných kyselin. Maso je také bohaté na bílkoviny.
Kuskus je pro naše tělo zdrojem uhlohydrátů, vlákniny, železa, vápníku a fosforu. Díky nízkému obsahu tuku se řadí mezi dietní pokrmy a díky své snadné přípravě je v kuchyni velmi oblíbený.
Medailonky z tuňáka osušíme, vrchní a spodní stranu potřeme olivovým olejem a obalíme ve směsi koření (podle chuti osolíme). Maso krátce opečeme na středně rozpálené pánvi (přibližně 2 minuty z každé strany). Následně ihned servírujeme s připraveným kuskusem.
Kuskus zalijeme horkou vodou dle návodu a necháme 5-10 minut pod pokličkou bobtnat. Jakmile je hotový, přidáme nakrájená cherry rajčata, jarní cibulku a zelené olivy. Podle chuti dosolíme a přidáme čerstvé bylinky (např. bazalku).
Dejte nám o tom vědět! Napište, jak se vám tato příprava tuňáka líbila a klidně připojte i fotografii. Na vaše komentáře se těšíme na Facebooku!
Diana vám přeje dobrou chuť!