Menu
Experimentujete rádi? Pojďte s námi vyzkoušet chobotnici. Mnoho lidí má k této pochoutce odpor, ale věřte, že když ochutnáte, nebudete litovat. Dneska si společně uvaříme středomořský salát s chobotnicí.
A co budete potřebovat?
Porce: jako předkrm cca 6 osob, jako hlavní jídlo pro 2–3 osoby.
Očištěnou chobotnici naporcujte na jednotlivá chapadla a dejte vařit do cca 0,5 l osolené vody s 200 ml vinného octa. Chobotnici vařte, dokud není měkká, cca 40–50 minut.
Mezitím, co se vaří maso, spařte rajčata horkou vodou, aby bylo možné snadno svléknou slupku. Rajčata, cuketu, řapíkatý celer a petržel nakrájejte na drobné kostičky a vložte do salátové mísy. Uvařená chapadla nakrájejte na centimetrové kousky, přidejte k zelenině, dochuťte solí, pepřem, pokapejte olejem a okyselte citronem. Salát můžete servírovat s bagetkou s bylinkovým máslem.
Přejeme Vám dobrou chuť.
Chlazenou chobotnici můžete zakoupit v našich prodejnách 575 Kč/kg. Doporučujeme spotřebovat do 48 hodin od nákupu. Chobotnici prodáváme již očištěnou, tzn. bez vnitřností.
V nabídce máme i bagetku s bylinkovým máslem 22 Kč/2x175 g.