Menu
Že byste syrovou rybu nedali do pusy? Pak jste ještě neochutnali naši novinku - steak z uzeného lososa. Nejenže je chuťově vynikající, ale je také plný vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.
Uzený losos obsahuje vysoký podíl bílkovin, dokonce se uvádí, že ve 170 gramech jich je celých 30 gramů. Rovněž obsahuje vitamín D, B-komplex, hořčík nebo selen a také je dobrým zdrojem omega 3 mastných kyselin. To vše působí příznivě na funkci mozku, ochrání vás před demencí, ztrátou paměti i depresemi.
Zároveň ale obsahuje velké množství sodíku, proto to s jeho konzumací nepřehánějte.
Jednoduché recepty často bývají ty nejlepší. Zkuste třeba náš recept z uzeného lososa, který se vám bude hodit třeba na víkendovou snídani.
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s parmazánem, solí, pepřem a polovinou pažitky a přidejte na kousky nakrájeného lososa.
Bílky vyšlehejte do tuha a žloutkovou směs do nich jemně vmíchejte.
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a na ni nalijte vaječnou směs a nechte vařit asi dvě minuty. Poté na omeletu nasypejte rajčátka a nechte vajíčka zatuhnout tak, jak to máte rádi. Nakonec posypte zbylou pažitkou.
Podáváme s pečivem, pokud máte omeletu k obědu, pak ji můžete doplnit bramborami.
Diana vám přeje dobrou chuť.
Udit se dá samozřejmě nejen losos. Navštivte jednu z našich kamenných prodejen nebo e-shop a vybrat si můžete také uzeného kapra, sledě, úhoře, tuňáka, makrelu a další.