Menu
To, že koláč nemusí být jenom sladký, je známá věc. A protože se stal oblíbenou součástí jídelníčků, rozhodli jsme se připravit recept v trošku rybí variantě. Slaný koláč se špenátem a lososem v sobě snoubí lahodnou chuť doplněnou o všechny potřebné živiny.
Vyzkoušejte náš recept na slaný koláč se špenátem a lososem, který nadchne celou vaši rodinu a perfektně se hodí pro návštěvy. Kombinace lososu a špenátu totiž nikdy nezklame. A navíc je to rychlovka - bude vám stačit 15 minut na přípravu a 20 minut na pečení.
Listové těsto vyválíme na pečícím papíru, vytvoříme okraje, které potřeme žloutkem. Upečeme v troubě při 180 °C 6 - 8 minut.
Lososa osolíme a orestujeme na pánvi na slunečnicovém oleji. Po vychladnutí lososa rozebereme.
Creme fraiche a celozrnnou hořčici smícháme v misce. Směsí potřeme listové těsto, na které dáme listový špenát a kousky lososa.
Dáme zapéct do trouby při 185 °C 5 min.
Po vychladnutí můžete servírovat.
Přejeme dobrou chuť.