Menu
Pro podzimní období připravila Diana pro své zákazníky speciální pochoutku – ryby uzené studeným kouřem. Princip spočívá v tom, že se ryba udí kouřem, který se ochlazuje na teplotu 25 °C. Tento způsob uzení zachovává v rybě cenné výživové hodnoty, protože se ryba nevaří, pouze se zakonzervuje, a tím si ponechá i ve značné míře své specifické chutě.
Vyuzená ryba se dále ručně plátkuje speciálním pneumatickým nožem na velice tenké plátky, kterým neodolá žádný labužník. |
Diana touto technologií připravila pro své zákazníky celou řadu ryb. Makrela či uzený losos se již zařadili do tradičních jídelníčků. Vyzkoušejte ale i méně všední ryby, jako je žralok, platýs, úhoř či máslová ryba. Vaše chuťové pohárky nebudou litovat!
Více informací o uzených rybách se dočtete zde. Již příští týden se můžete těšit na recept, kde vám Diana poradí, jak zdravě připravit uzenou rybu k večeři.