Menu
Nově jsme od nového roku zařadili do sortimentu chlazených ryb tuňáka. Poslední dobou se z něho stává hodně prodávaná rybička, naši zákazníci si ji velice oblíbili. Obsluha prodejen vám ho může nakrájet krásné steaky a vy si rovnou můžete vyzkoušet náš recept na steak z tuňáka.
Jedná se o tuňáka žlutoploutvého (Yellowfin), který obývá teplejší zóny Atlantského a Tichého oceánu. Tuňáci, které najdete v Dianě, byli odloveni v moři, oblast odlovu FAO 71 – Tichý oceán.
Přívlastek žlutoploutvý pak tuňák získal díky žlutému zbarvení hřbetních a břišních ploutví. Tuňák žlutoploutvý patří mezi větší tuňáky a 50 – 60 kg.
Tato ryba je velmi oblíbená nejen pro svoji chuť, ale i proto, že obsahuje jen několik velkých kostí, které se dají snadno odstranit. Oblíbenou úpravou tuňáka je medium rare.
Doporučená příprava tuňáka je grilování.
Steaky z čerstvého tuňáka pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme bílým pepřem, zakápneme olivovým olejem, potřeme 1 stroužkem česneku. Grilujeme z obou stran asi 10 min.
Diana vám přeje dobrou chuť!
Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.