Menu
Venku se pomalu otepluje a spousta z nás se těší na okamžik, kdy se venku sejde celá rodina, vyndá se gril a začne první letošní grilovačka. Diana si vám pro tuto příležitost dovoluje nabídnout filety z pražmy. Abyste nemuseli lovit nějaký recept, Diana pro vás jeden má - na pražmu v bylinkové krustě.
Filety pražmy královské zakoupíte na našich pevných prodejnách. Cena je 290 Kč za 1 kg.
Tato rybička obsahuje významné množství jodu. Její maso je bohaté na bílkoviny a neobsahuje velké množství tuků. Pražmou se nejen královsky najíte, ale zároveň odlehčíte svému tělu. Příprava ryb je velmi rychlá a jde o zdravé jídlo. Vždy stačí trocha bylinek, nějaké koření a chutná večeře může začít.
Suroviny:
Postup:
Brambory oloupejte a nakrájejte na měsíčky. V míse je osolte, zakápněte olejem, dobře promíchejte a pak je rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte je do trouby předehřáté na 180 °C. Mezitím osušené filety z pražmy osolte a zakápněte citronovou šťávou.
V misce promíchejte nasekané bylinky (např. petrželku a rozmarýn), oříšky, citronovou kůru, trošku soli a pepře. Směs promíchejte a vrstvěte ji na filety. Asi po 15ti minutách přidejte ryby k bramborám a pečte dalších 15 minut. Hotový pokrm podávejte se zeleninovým salátem.
Diana přeje dobrou chuť.
Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.