Menu
Dnes s Dianou navštívíme cizokrajnou kuchyni. Připravte si chuťové buňky na návštěvu Asie, konkrétně čínské chunanské kuchyně. Recept je velmi rychlý a i přes smaženou úpravu s přimhouřením oka zdravý. Připravte si chutného hejka a čerstvou zeleninu – začínáme!
Čínská kuchyně je bohatá na různé chutě, které jsou specifické pro jednotlivé provincie. Pro provincii Chu-nan je typický zázvor a pálivá chuť papriky, která se objeví i v dnešním receptu. Pokud máte doma wok pánev, jistě si ji připravte, pro přípravu receptu se vám jistě bude hodit.
Hejk je v kulinářství velmi všestranný a lze zpracovat různými způsoby. Dnešní recept na hejka se ponese ve slíbeném exotickém duchu.
Těsto na obalování:
|
|
Maso hejka umyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky (přibližně 3-4 cm). Z ingrediencí na těsto pro obalování vytvořte řidší hmotu, ve které obalíte jednotlivé kousky hejka. Obalenou rybu ihned opékejte na rozpáleném oleji dozlatova. Když je hejk opečený, vyjměte ho z pánvičky a nechte odpočívat na teplém místě. Do pánvičky se zbytkem oleje přidejte nadrobno nakrájený pórek, papriku, nasekaný česnek a restujte dohromady se zbylými surovinami, dokud zelenina nezměkne.
Když je zelenina hotová, servírujte ji spolu s osmaženým hejkem. Jako přílohu můžete zvolit typickou rýži či brambory. Z nápojů je ideální zelený čaj a pokud chcete dodržet tradice spojené se stolováním, zapomeňte na příbor a sáhněte po hůlkách.