Menu
Při nákupu ryb jste určitě zahlédli pstruha lososovitého, který se na našich pultech už běžně zabydlel. Možná si říkáte, co to je? Je to tedy pstruh, nebo losos? Jak už to tak bývá, pravda je někde uprostřed.
Jednoduše řečeno pstruh lososovitý je z hlediska druhové příslušnosti klasický pstruh duhový, ovšem je vykrmen kvalitnějším krmivem s příměsí přírodního karotenoidního barviva astaxanthinu. Důvodem je to, že díky němu se bílé nebo šedé maso zbarví do typické růžovo oranžové barvy, která je charakteristická pro volně chované lososy.
Jedná se tedy pouze o obchodní označení, nikoliv o žádný nově vyšlechtěný druh. Ovšem určitě se ho nemusíte bát – příslušné úřady potvrdily, že tato přísada nemá žádné nepříznivé dopady na zdraví zvířat, lidí ani na přírodu.
Chcete ho ochutnat, ale nevíte, jak ho připravit? Máme pro vás recept na grilovaného pstruha lososovitého (kterého nově najdete v našem sortimentu, podívejte se do akčního letáku) se zeleninou. Co budete potřebovat?
Rozpálíme si gril (pokud ho nemáte, můžete použít i pánev). Filety pstruha a zeleninu nakrájenou na nudličky osolíme, opepříme a okořeníme.
Vše grilujeme z obou stran. Poté naservírujeme na talíř a na vrchu necháme rozpustit plátek másla. Snadné, rychlé a výborné.
Můžeme jíst i bez přílohy, případně doplníme pečivem.
Diana vám přeje dobrou chuť.