Menu
V jídelníčcích asi nejčastěji vede pomazánka z uzené makrely. Tato mořská rybka je však také velmi vhodná pro grilování či pečení – a právě jeden takový recept si dnes ukážeme. Plněná makrela, která je pečená v troubě, je velmi snadným a zdravým jídlem, které si můžete připravit celoročně – záleží jen na vás, jaké do nádivky použijete ingredience. Diana vám přináší svůj svěží tip!
K receptu potřebujete makrelu a do nádivky samé dobré suroviny, které můžete upravit podle sezóny – na jaře například bylinky a v létě čerstvou zeleninu ze zahrádky. Makrela s nádivkou se stane rychlým a lehkým obědem.
|
Vykuchané makrely omyjeme, osušíme, osolíme a potřeme zvenku i zevnitř česnekem. Následně necháme uležet a připravíme si mezitím na másle najemno nakrájenou cibulku, na které podusíme omyté a nakrájené kopřivy (popř. jiné bylinky), česnek a případně dle chuti i další zeleninu. Směs dochutíme solí, kmínem a pepřem.
Připravenou nádivkou naplníme makrely, které uložíme do zapékací mísy. Pokud nádivka zbyla, přidáme ji k rybám, vše podlijeme a pečeme v rozehřáté troubě na 200°C po dobu 20 – 30 minut podle typu trouby. Po upečení makrely potřeme máslem a pokapeme citronem.
Makrelu s nádivkou servírujeme se zeleninovým salátem či čerstvým pečivem, které můžete nově nakoupit v kamenných prodejnách Diana Fish, a to jak mražené, tak čerstvě vytažené z pece.
Diana Fish vám přeje dobrou chuť!