Menu
V naší listopadové nabídce najdete například lososa za skvělou cenu, tak proč ji nevyužít? Možná, že si lososa nejčastěji připravujete na přírodno - na pánvi a na másle. Ovšem vyzkoušet můžete i o něco méně klasický recept přímo od nás z Diany - pečený losos v troubě se zeleninou.
Přestože losos nepatří mezi nejlevnější ryby, za poslední dobu se dostal i do běžného jídelníčku. Lidé si na něho zvykli a rádi si na něm pochutnávají, i proto je určitě zajímavější, vyzkoušet jiný způsob jeho přípravy. A teď už se pustíme do přípravy pečeného lososa v troubě se zeleninou.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky a jarní cibulku (i s natí) na jemno. Vařené brambory rozpůlíme a citron rozčtvrtíme.
Poté vše vložíme do zapékací mísy a začneme vrstvit – lžička oleje, první polovina nakrájené zeleniny, tymián, očištěná a okořeněná porce lososa (kůží dolů), dále přidáme dvě brambory, druhou část zeleniny a na závěr vše zakápneme citronem. Nakonec přidáme ještě 25 ml bílého vína a lžičku oleje.
Takto připraveného lososa dáme péct do rozehřáté trouby na 200 °C přibližně na 10 - 12 minut.
Diana vám přeje dobrou chuť!
Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.