Menu
Tak dlouho jsme na ni čekali a už je konečně tady - grilovací sezóna. Že nevíte, co si máte připravit jako první? Vyzkoušejte mořského vlka na grilu a odstartujte venkovní posezení perfektním pohoštěním.
Mořský vlk má pevné bílé maso s jemnou chutí, málo kostí i kalorií,ale zároveň obsahuje však množství proteinů, selenu, vitamínu B6, hořčíku a fosforu. Také je málo tučný, takže si pochutnáte bez výčitek.
Připravit se dá mnoha způsoby. Klasikou je grilování mořského vlka marinovaného v oleji, velmi jednoduché je dušení celé ryby v troubě ve vývaru s trochou bílého
vína. Zachová se tak výtečné rybí aroma a chuť jemného bílého masa se plně rozvine.
Vzhledem k jarnímu počasí jsme si pro vás připravili recept na mořského vlka na grilu. Co budete potřebovat?
Ryby omyjte pod studenou vodou a osušte, poté je zevnitř i zvenku osolte, okořeňte a pokapejte šťávou z citronu. Do každé ryby pak vložte plátek másla, rovněž ho můžete také dát i navrch.
Pak grilujte společně s osolenou zeleninou nakrájenou na kolečka přibližně 30 minut. Během grilování rybu otočte, aby byla opečená ze všech stran.
Podávat můžete jenom takto, případně s opečenou bagetkou.
Neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás.