13/5/2020

Mořský vlk na grilu + recept

Tak dlouho jsme na ni čekali a už je konečně tady - grilovací sezóna. Že nevíte, co si máte připravit jako první? Vyzkoušejte mořského vlka na grilu a odstartujte venkovní posezení perfektním pohoštěním.

Co je vůbec mořský vlk?

Mořský vlk má pevné bílé maso s jemnou chutí, málo kostí i kalorií,ale zároveň obsahuje však množství proteinů, selenu, vitamínu B6, hořčíku a fosforu. Také je málo tučný, takže si pochutnáte bez výčitek.

Připravit se dá mnoha způsoby. Klasikou je grilování mořského vlka marinovaného v oleji, velmi jednoduché je dušení celé ryby v troubě ve vývaru s trochou bílého
vína. Zachová se tak výtečné rybí aroma a chuť jemného bílého masa se plně rozvine.

Recept na mořského vlka na grilu

Vzhledem k jarnímu počasí jsme si pro vás připravili recept na mořského vlka na grilu. Co budete potřebovat?

Suroviny:

  • 2 mořští vlci - koupíte v našich kamenných prodejnách
  • koření na ryby
  • hrubá sůl
  • máslo
  • citron
  • libovolná zelenina: cibule, česnek, cuketa, mrkev

Postup

Ryby omyjte pod studenou vodou a osušte, poté je zevnitř i zvenku osolte, okořeňte a pokapejte šťávou z citronu. Do každé ryby pak vložte plátek másla, rovněž ho můžete také dát i navrch.

Pak grilujte společně s osolenou zeleninou nakrájenou na kolečka přibližně 30 minut. Během grilování rybu otočte, aby byla opečená ze všech stran.

Podávat můžete jenom takto, případně s opečenou bagetkou.

Máte dotazy?

Neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás.

4

Chcete náš web používat tak, jak jste zvyklí?

K tomu potřebujeme váš souhlas s využitím cookies, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Díky těmto statistickým, preferenčním a reklamním cookies zjistíme, jak náš web používáte, přizpůsobíme vám zobrazené informace a nebudeme vás obtěžovat nerelevantní reklamou. Můžete také pokračovat pouze s cookies nezbytnými pro fungování webu. Cookies nám dodávají energii pro další vylepšování.

Přečíst více