Menu
Kapr, to je rozhodně vánoční klasika, na kterou spousta z vás nedá dopustit. Protože bez řízku z kapra a bramborového salátu by prostě nebylo ono. My v Dianě s tím souhlasíme. Ovšem kapr nemusí být na Vánoce připravený jenom na jeden způsob, proto pro vás máme tip na zajímavý předkrm, který vás možná dosud nenapadl - kapří tatarák.
Každý z nás zná tatarák z hovězího masa - ten je už ale tak trochu nuda. Doplňte svou vánoční tabuli o netradiční, ale přesto jednoduše geniální předkrm. Kapří tatarák je rychle hotový a přitom si na něm pochutná celá rodina.
Kapří filety bez kůže a kostí jemně naškrábeme nožem nebo můžeme použít strojek na maso. Maso poté smícháme s nadrobno nasekanou šalotkou, kečupem, hořčicí, worcestrovou omáčkou, kořením a přidáme žloutek. Zamícháme a zakápneme pár kapkami citronové šťávy. Poměr ingrediencí závisí na vaší chuti.
Kapří tatarák nechte na chvíli odležet v lednici.
Podáváme na smažených topinkách potřených česnekem.
Dobrou chuť a krásné Vánoce!
Již nyní na všech našich kamenných prodejnách naleznete kapří poloviny, filety a hlavy. Od středy 21. prosince začínáme prodávat tento sortiment i chlazený.
Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.