Menu
Po nějaké době se do nabídky Diany opět vrátil hejk. Na našich kamenných prodejnách ho najdete jako kuchaného bez hlavy v sáčcích 500 g nebo jako filet s kůží v balení 500 g. Porce jsou vhodné na gril, ale můžete je také zapékat i smažit.
Hejk neboli mořská štika je mezi zákazníky velice oblíbená a žádaná rybička, takže jsme rádi, že jsme ji mohli na letní měsíce opět zařadit do sortimentu.
Hejk je dravá ryba z čeledi štikozubcovitých žijící v severovýchodním Atlantiku, Středozemním a Černém moři - filetky z našeho hejka pocházejí z Dánska.
Má bílé chutné a jemné maso, které obsahuje málo tuku. Výhodou je, že má i málo kostí.
Potřebujeme:
Postup:
Rybu potřeme citronovou šťávou, osolte a opepřete. Rajčata spaříme a oloupeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme na plátky nakrájená rajčata a podusíme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme cukr, jemně nasekanou bazalku a dle chuti osolíme a opepříme.
Vezmeme pekáček, vytřeme olejem, položíme rybičku a zalijeme rajčatovou směsí a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 30 min při 185 C.
Diana přeje dobrou chuť!