Menu
Po roce už je opět tady - prodej rybích vnitřností. Dříve opovrhované, dnes je o ně stále větší a větší zájem. Dokonce se stávají nedostatkovým zbožím a ne na všechny naše zákazníky se dostane. Diana má už teď ve své nabídce vnitřnosti a kapří hlavu na polévku, tak se pro ně u nás zastavte. Rovněž už je v prodeji také mražený kapr filet a mražený kapr půlka.
Rybí vnitřnosti se po vyvržení kapra pečlivě vytřídí na ty, které se dají dále využívat a na ty nevyužitelné. K přípravě pokrmů jsou použitelné hlavně mlíčí, jikry a játra.
Rybí vnitřnosti a hlava se nejvíce používají hlavně k přípravě rybí polévky z kapra. Že nevíte, jak ji uvařit? Máme pro vás osvědčený recept.
Z kapra, kapřích vnitřností a velké cibule si v osolené vodě připravíme vývar. Uvařené maso scedíme, obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme a dáme stranou.
Najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu a nakrájenou cibuli krátce osmahneme na másle a následně zalijeme vývarem z ryb. Necháme 15 minut povařit, dokud zelenina nezměkne a podle chuti dosolíme.
Do hrnce přidáme 500 g hrášku, vše krátce povaříme a za pomoci tyčového mixéru polévku důkladně rozmixujeme. Pro zjemnění přidáme smetanu, dále obrané kousky rybího masa, povařené vnitřnosti a posekanou petrželovou nať.
Na závěr rybí polévku z kapra dosolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, který povzbuzuje chuť k jídlu a povzbuzuje trávení.
Jako speciální vložku do polévky připravíme na másle osmažené kostičky housky, které si každý vloží do již hotové polévky.
Diana vám přeje dobrou chuť!