Menu
Pokud se letos o prázdninách nechystáte nikam k moři, nevadí, mořské delikatesy si můžete dopřát i tak. Jednou z nich je i chobotnice. Že nevíte, jak ji připravit? Sami uvidíte, že to není nic složitého. Vyzkoušejte náš recept na chobotnici.
Připravit maso chobotnice je snadné, nástraha však spočívá v něčem jiném - bývá často tvrdé a gumové. Ovšem na to máme jednoduchou radu - stačí ho nejprve zamrazit, čímž zkřehne. A teď už se opravdu nemusíte bát pustit se do receptu na chobotnici, který vám přinese trochu středomořské atmosféry i k vám domů.
S přicházejícími prázdninami samozřejmě nejvíce oceníme recept na grilovanou chobotnici. Můžete si ji dát jako specialitu na oslavu, delikatesu k večeři nebo prostě jen tak na chuť.
Chobotnici nechte pomalu rozmrazit. Poté ji položte tak, aby spodní část hlavy s očkem směřovala vzhůru a očko nožem vyřízněte. Vložte ji do vroucí vody, nechte znovu dojít do varu a pak stáhněte plamen na minimum a na mírném ohni vařte 3 až 4 hodiny doměkka.
Pak ji vyjměte a nechte trochu zchladnout. Následně ji obraťte naruby, odřízněte hlavu a chapadla odřízněte tak aby vždy zůstala dvě spojená, tedy na čtyři díly.
Porce chobotnice, brambory, mrkev a rajčátka osolte, opepřete a potřete olivovým olejem a položte na mřížku. Chobotnici grilujte ze všech stran do zlatohněda. Nakonec zakápněte citronovou šťávou.
Dobrou chuť!
Neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás.